Ευεξία και Υγεία - Ολιστική Ζωή
Share on Facebook
Share on LinkedIn

ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ :ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ  ΦΥΚΙ ΜΕ  ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η καλή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, την ανάπτυξη του οργανισμού και την προστασία από ασθένειες.  Η σπιρουλίνα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα μιας μεγάλης ομάδας θρεπτικών συστατικών, αποτελεί μια τροφή με θεραπευτικές και προληπτικές ιδιότητες, είναι χαρακτηριστικό πως η NASA την έχει χαρακτηρίσει ως  “τροφή του μέλλοντος”.

Η σπιρουλίνα είναι μια κυανοπράσινη μικροάλγη του γλυκού νερού, που αποτελεί από αρχαιοτάτων χρόνων ένα διατροφικό συμπλήρωμα υψηλής αξίας, ενώ σήμερα κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρων του κόσμου.   Αυτό είναι φυσικό καθώς είναι εξαιρετικά πλούσια τροφή σε φυτική πρωτεΐνη  (65-70%), ενώ περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, όλες τις βιταμίνες από το σύμπλεγμα Β, αντιοξειδωτικά στοιχεία και ορισμένες πολυφαινόλες.

Μελέτες που έχουν γίνει μας αποδεικνύουν τα ευεργετικά τις χαρακτηριστικά τα οποία την κάνουν να ξεχωρίζει.   Σύμφωνα με έρευνες το γ-λινιλενικό οξύ που περιέχει, καθώς και οι αντιοξειδωτικές ουσίες της συντελούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος.  Επίσης, βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της αιμοσφαιρίνης στο αιμα, εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σ σίδηρο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.  Τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στην σπιρουλίνα είναι αυτά που την κάνουν να έχει αντιβακτηριδιακή δράση.

Ένα άλλο στοιχείο που την κάνει να διαφέρει είναι ότι αποτρέπει τις οξειδωτικές βλάβες του μυϊκού ιστού που οφείλονται στην δημιουργία ελευθέρων ριζών κατά την διάρκεια της σωματικής άσκησης, ενώ ταυτόχρονα καθυστερεί την εκδήλωση της κόπωσης κατά την διάρκεια έντονης  σωματικής άσκησης.  Ταυτόχρονα πέραν από  αυτήν της τι βοήθεια είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτό  το μικρό φύκι περιέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών ουσιών που βοηθάνε να σταματήσει η αμέτρητη κατανάλωση και υπερκατανάλωση τροφής που οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις. Τα θρεπτικά της συστατικά είναι ιδανικά για τα  άτομα που ακολουθούν μια στερητική δίαιτα ή ελλιπή σε θρεπτικά συστατικά διατροφή.

Αναφορές:

  • iator.gr
  • alttherapy.blogspot.gr
  • healthyliving.gr
  • womenonly.gr