Superfoods

Η θετική δράση των λιπαρών οξέων από το Μουρουνέλαιο και το Έλαιο Σολομού!

Η θετική δράση των λιπαρών οξέων από το Μουρουνέλαιο και το Έλαιο Σολομού!

Η θετική δράση των λιπαρών οξέων από το Μουρουνέλαιο και το Έλαιο Σολομού!



Όλοι γνωρίζουν πως ο τρόπος ζωής και διατροφής που ακολουθούμε επηρεάζουν την υγεία μας! Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής μας στρέφουν όλο και περισσότερο σε έτοιμα γεύματα τα οποία στερούνται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιή ανάπτυξή, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν καταναλώνουν δυο μερίδες λιπαρών ψαριών εβδομαδιαίως, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν διατροφικές ανάγκες σε σημαντικές βιταμίνες και στα απαραίτητα λιπαρά οξέα.
Αυτός είναι και ο λόγος πλέον που καταναλώνονται συμπληρώματα διατροφής, τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα καθώς και σε μια πλειάδα βιταμινών. Δύο από τα πιο πλούσια συμπληρώματα είναι το Μουρουνέλαιο και το Έλαιο Σολομού, πλούσιες πηγές και τα δύο σε λιπαρά οξέα τα οποία μπορούν να προσφέρουν το καθένα ξεχωριστά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας.
Τα δύο αυτά σημαντικά έλαια!
Πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το καθένα από αυτά προέρχεται από διαφορετικό ψάρι. Το μουρουνέλαιο είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που παράγεται από το ήπαρ λευκών ψαριών, όπως η μουρούνα και ο γάδος και διαθέτει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σε αντίθεση, τα ιχθυέλαια προέρχονται από το λίπος ψαριών όπως είναι ο σολομός και άλλα λιπαρά ψάρια. Το μουρουνέλαιο είναι διατροφικό συμπλήρωμα το οποίο όπως όλα τα έλαια ψαριών έχει υψηλά επίπεδα λιπαρών οξέων Ω3, ΕΡΑ και DHA, ενώ ταυτόχρονα είναι μεγάλη η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και D, η ανεπάρκεια των οποίων μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας καθώς σχετίζεται με το σχηματισμό κυττάρων, ενώ είναι μια από τις σημαντικότερες βιταμίνες ση σύνθεση των οστών. Επίσης, και τα ιχθυέλαια περιέχουν ποσότητα από λιπαρά οξέα περισσότερη πολλές φορές από αυτή που μπορεί να βρεθεί στο μουρουνέλαιο. Τα λιπαρά Ω3 έχουν αποδειχτεί ότι μπορούν να ωφελήσουν σε διαφορές καταστάσεις, όπως είναι η μείωση της φλεγμονής με την καταστολή της δραστηριότητας ενός προ-φλεγμονώδους γονίδιου, που ονομάζεται NFkB, πράγμα που βοηθά στην προώθηση της καρδιακής υγείας. Η κατανάλωση DHA και EPA, επίσης, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίματα, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν σε καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά τους στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Σημαντική δράση τα συστατικά αυτά έχουν και στη μείωση των συμπτωμάτων στην αρθρίτιδα.
Συμπληρώματα που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες είναι το Μουρουνέλαιο Extra™ και το Έλαιο Σολομού Extra™ της Superfoods™, τα οποία έχοντας τις κατάλληλες ποσότητες από θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες βοηθώντας στην θωράκιση του οργανισμού.