Το Ιπποφαές Παγκοσμίως

Το Ιπποφαές παγκοσμίως

 

Το Ιπποφαές χρησιμοποιείται παγκόσμια από παιδιά, γυναίκες, άνδρες, αθλητές και όλες τις ηλικίες με απόλυτη ασφάλεια. Αποτελεί ένα τέλειο διαιτητικό συμπλήρωμα καθώς επίσης και ένα τρόφιμο νηπίων. Αποτελεί ένα δυσεύρετο συμπλήρωμα διατροφής. Η συγκέντρωση της βιταμίνης C στο Ιπποφαές, είναι υψηλότερη από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο, και τον κράταιγο. Έχει επίσης υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε στο Ιπποφαές είναι υψηλότερη από τον αραβόσιτο και τη σόγια. Η συνολική ποσότητα φυτοστερόλων είναι αρκετά υψηλή στο Ιπποφαές και μπορεί να υπερβεί το έλαιο σόγιας από 400% – 2000%.

 

Το Ιπποφαές επίσης μετά από επεξεργασία, χρησιμοποιείται για την υγεία των εντέρων, την αυχενική διάβρωση, την ζημία από ακτινοβολία, τα εγκαύματα, τα ζεματίσματα, τα δωδεκαδακτυλικά έλκη, τα γαστρικά έλκη, τις χιονίστρες, τα έλκη δέρματος που προκαλούνται από τον υποσιτισμό, και άλλες ζημιές δερμάτων. Περισσότερα από δέκα διαφορετικά φάρμακα έχουν αναπτυχθεί από το Ιπποφαές στην Ασία και την Ευρώπη και είναι διαθέσιμα με διαφορετικές μορφές. Στο σύνολο του ελαίου του Ιπποφαούς, η περιεκτικότητα σε λάδι από τον σπόρο του υπολογίστηκε ότι είναι κατά μέσο όρο 11.9% και περιέχει πρωτεΐνη κατά 31.2%. Ο χυμός είναι πολύ υψηλός στα οργανικά οξέα και έχει ένα χαμηλό pH (κοντά σε 2.7).

 

Το πρώτο ρωσικό εργοστάσιο για την ανάπτυξη προϊόντων Ιπποφαούς δημιούργησε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη διατροφή των ρωσικών κοσμοναυτών και ως κρέμα για την προστασία από την κοσμική ακτινοβολία.